Kinesioteippaus on japanilaisen Kenzo Kazen Japanissa jo 1970 -luvulla kehitettämä teippausmenetelmä.

Kinesioteipin ja kinesioteippauksen avulla pystytään poistamaan tehokkaasti kiputiloja, parantamaan nivelten liikkuvuutta, ohjaamaan lihasten ja nivelten liikeratoja sekä nopeuttamaan vammautuneen kudoksen paranemista.

Mieti hetki seuraavia esimerkkitapauksia:

  • Naisella polvi leikattu vuosi sitten. Kykkyyn meno tällä hetkellä vaikeaa, eikä juoksemisesta voi edes unelmoida. Polvileikkauksen jäljiltä jääneeseen arpikudokseen tehdään kohottava teippaus, jolla itse arpi saadaan nostettua irti ihon alla olevasta sidekudoksesta. Seurauksena välitön kivun häviäminen ja polven liikkuvuuden palautuminen. Nainen pystyy menemään kunnolla kyykkyyn ja aloittelemaan lenkkeilyn uudestaan.

  • Golffarilla olkapää niin kipeä, että pelaaminen on tuntunut välillä tyystin mahdottomalta. Olkapäästä haetaan kipupiste ja kokeillaan ihoa siirtämällä missä suunnassa kipu helpottaa. Tämän jälkeen olkapäähän tehdään perus kinesioteippaus sekä kohottava teippaus. Teippauksen seurauksena kipu olkapäästä häviää ja olkanivelten liikkuvuus paranee huomattavasti. Samoin teippauksen jälkeen Golfin pelaaminen onnistuu täysin ilman kipuja.

Millaisista kiputiloista sinä tällä hetkellä kärsit? Mitä jos sinulla olisi mahdollisuus päästä niistä eroon nyt heti? Mitä tekisit?

Kinesioteippauksen perusteet pystyy oppimaan kuka tahansa. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa ammatillista koulutusta. Osallistumalla järjestämiimme koulutuksiin saat kinesioteippausopastuksen lisäksi tietoa muista kivun hallintaan liittyvistä menetelmistä.

Kinesioteippauksen hyötyjä:

  • Kivun lievittyminen

  • Liikkuvuudeen lisääntyminen

  • Lihasvoiman lisääminen

  • Verenkierron ja imunestekierron vilkastuminen

  • Arpikudos pehmenee

  • Nivelmekaniikka paranee ja samalla tuetaan oikean liikemallin oppimista

  • Nivelen tuki lisääntyy


Kinesioteippi

Kinesioteippi on elastisuudeltaan n. 70 % venyvää ja vastaa painoltaan sekä paksuudeltaan ihoa. Materiaali on 100 %:sta puuvillaa. Ilmava rakenne tekee teipistä hengittävän. Teippiliima on akryylipohjainen, joka ei tavallisesti aiheuta allergisia reaktioita eikä tunnu käytössä epämiellyttävältä.

Kinesioteippiä voidaan pitää mm. asettelusta, ihosta, hoidettavasta kohdasta ja teippilaadusta riippuen n. 3-5 päivästä pariinkin viikkoon asti. Teipin kanssa voidaan käydä myös suihkussa.

Tutustu Kinesioteipin käyttökohteisiin ja yleisimpiin teippauksiin täällä.